Het kopen van een nieuwe vloer is geen kleinigheid en er moet veel aandacht worden besteed aan de beslissing voordat u er een koopt. Of u nu een samengestelde of laminaatvloer heeft, wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw huis. Dus, hier zijn een paar kleine aanwijzingen dat u misschien uw vloer wilt veranderen, en dingen waar u aan moet denken als u dat doet.

Het linoleum bladdert af
Één van de eerste tekenen van een verouderende linoleumvloer is dat het op meerdere plekken loslaat of dat er onder bepaalde plekken lucht lijkt te zitten. Heel vaak is het mogelijk dat deze beschadigde gebieden vochtig worden, wat het probleem nog erger maakt; het probleem over de vloer verspreiden. In deze gevallen is het vrijwel zeker tijd om een ​​nieuwe vloer te overwegen. Gelukkig hebben we een reeks hoogwaardige vloeropties, waaronder laminaatvloeren van enkele van de beste vloermerken in het VK.

De hardhouten vloeren zijn te vaak geschuurd
Het lijdt geen twijfel dat hardhouten vloeren één van de meest duurzame soorten op de markt zijn, en één van de geweldige dingen is het feit dat u een hardhouten vloer meerdere keren kunt schuren en restylen. Dat gezegd hebbende, als u net naar een nieuw huis bent verhuisd, kan het moeilijk zijn om te zeggen hoe vaak een hardhouten vloer is herwerkt. U kunt vaststellen of een vloer te veel geschuurd is als deze structurele problemen begint te krijgen, of als de planken tekenen van beweging vertonen als u eroverheen gaat. Als dit het geval is, bestaat de kans dat u een nieuwe vloer nodig heeft. 16e-eeuwse Engelse cottage-woonkamer met gietijzeren vuur, mooi gedecoreerd in pastelkleuren en houten vloeren

Er zitten scheuren in de planken
Één van de meer voor de hand liggende tekenen van een versleten houten vloer is als er scheuren in de planken zijn. Van aangelegde vloeren tot massief houten vloeren, vrijwel elke soort verouderde of onverzorgde vloer kan scheuren vertonen. Het vervelende van scheuren is natuurlijk dat ze dienen als broedplaats voor insecten en mijten, wat kan leiden tot een steeds erger wordende toestand in het hele huis. Als u net bent verhuisd en er zijn scheuren in uw vloer, dan is de kans groot dat het de beste tijd is om op zoek te gaan naar een nieuwe vloer.

Moet u uw vloeren vervangen?
Als één van de bovenstaande punten u aanspreekt, is de kans groot dat u de vloer in bepaalde delen van uw huis moet vervangen.

Bron: designlife.nl