Jumboblokken zijn in mijn eigen de meeste simpelste soort beton met een ongekend functionele functie. Waarschijnlijk weten de meeste mensen niet eens wat jumboblokken zijn. Eerlijk gezegd wist ik tot kort geleden ook niet wat het was. De jumboblokken zijn die enorme massieve betonblokken die je vaak op parkeerplaatsen of langs de wegen ziet staan. Ze hebben ook wel de bijnaam varkensruggen omdat ze daar aardig op lijken, zeker in het roze.

Voordat je ik je alles ga vertellen over de blokken verwijs ik je na mijn artikel graag naar de website Jumboblokken.nl voor alle informatie. Je kan op de website vragen stellen en de blokken bestellen.

De jumboblokken zijn handig voor

De jumboblokken zijn er handig om chaos te voorkomen in het verkeer. Zoals bij parkeerplaatsen kan het voor vele mensen nog er onduidelijk zijn waar de parkeervakken zijn en de rijbanen. Om te voorkomen dat iemand dubbel geparkeerd staat of dat er ongelukken gebeuren zijn de jumboblokken in het leven gekomen. Door de blokken te plaatsen langs de rijbanen of tussen 2 parkeervakken in. Er is geen mogelijkheid om met de auto over de jumboblokken te rijden en daarom krijgen automobilisten een waarschuwing als ze te ver rijden. Je ziet de blokken ook vaak staan om ramkraken te voorkomen. Ze zetten dan de jumboblokken voor een winkelpand zodat niemand met de auto erin kan rijden. Maar ook bij rotondes zie je vaak in de rotonde te blokken staan. Dit is om te voorkomen dat iemand rechtdoor de rotonde neemt in plaats van netjes met de ronde mee.

Jumboblokken voor je sportvereniging of je bedrijf

Je kunt de jumboblokken bestellen in meerdere kleuren. zoals bijvoorbeeld de kleuren van je vereniging of je bedrijf. Dit geeft net een wat betere look voor die simpele lompen dingen. Ideaal voor bijvoorbeeld de parkeerplaats van je bedrijf. De jumboblokken zijn dus particulier te bestellen. Let wel op bij het plaatsen van de blokken dat je je houdt aan de regels van de gemeenten. Je kan tenslotte de infrastructuur veranderen en dat is niet de bedoeling. Check dus goed de regels.